lørdag 4. april 2009

Marseille!!

Min kjære kusine Gunhild bor i Marseille og jeg planlegger selvfølgelig å dra for og besøke henne der nede. Så nå sparer jeg all overtid til jeg har nok til noen dagers avspasering og kan reise avgårde!

Jeg er litt usikker på hvilken rute jeg skal ta nedover. Om jeg bare skal reise mer eller mindre direkte dit eller ta en omvei.

Per nå har jeg 3 alternativer:

1) Via Barcelona.
2) Via Geneve
3) Via Nice (dette er jo den mest opplagte ruten siden Norwegian går direkte dit)

Det frister jo veldi å ta et par dager i Barcelona først, eller en dag i Geneve, men jeg vet lissom ikke helt. Spørs jo også hvor mye avspasering jeg klarer å få til den tid kommer. Håper jo å få sett Nice, Monaco, Cannes og Antibes, ja og alle andre plasser i nærheten *drømme*

Et annet alternativ er jo å reise via "noe" når jeg skal hjem.

Tror nok jeg kommer til å gruble videre på dette en stund :)

Sommarøy Arctic Hotel

Torsdag 2 til fredag 3 april var jeg med jobben på Sommerøy en liten tur. Bodde der på Sommerøy Arctic Hotell.
Hadde egentlig ikke tenkt å skrive så mye om det. Legger bare ut noen bilder jeg tok




Nedtelling til påsketur

Da er det bare noen få dager igjen før vi reiser til Reykjavik.
Gleder oss masse!!
Mangler bare leiebil så er alt klappet og klart. (og det skal jeg fikse litt senere idag)

onsdag 1. april 2009

Hotell London - Gresham Hotell

Nå har jeg bestandig en positiv grunnholdning til alle hoteller når jeg er ute å reiser. Da jeg og min kjære besøkte London høsten 2008 ble alle mine grunnholdninger satt HARDT på prøve.

London er stort og London er dyrt, og det er vanskelig å finne hotellet til gode priser og god beliggenhet. Beliggenheten ble vårt nøkkelord. Vi ønsket å bo forhåndsvis sentralt.

Etter mange timers søking på nettet og mye fundering valgte vi Gresham Hotel i Bloomsbury. Valget ble tatt pån bakgrunn av pris og beliggenhet.
Vel.. dette er vel den ene gangen jeg har angret på at jeg ikke sjekket ut komfort og slikt bedre.....

UFF...
Jeg har ganske mange hundre hotell døgn bak meg,og jeg kan med hånden på hjerte si at dette er det absolutt værste hotellet jeg har bodd på. Noensinne!!!!
Beliggenheten var topp, men det var også det eneste.
Det første som skjedde da vi skulle sjekke inn var at rommet vi hadde bestilt var ødelagt av vannskader så vi måtte ta en annen type rom hvis vi skulle bo der. "Ja,ja tenkte nå vi, det går vel greit."
Rommet var bitterlite. Og badet var et kapittel for seg. Må være noe av de minste (og skitneste) badet jeg har sett. Hvis man satt på do så rakk knærne mine i døra (og jeg er knapt 156 cm lang)
Så det anbefales ikke for klaustrofobikere og høye mennesker :P
I tilegg til at det var lite så var det skittent. Fisj og ærsj.
Ting fra den som hadde bodd der sist (eller for noen uker siden, hva vet jeg) lå fremdeles på nattbordet. Nattbordet var sååååå møkkette at det er så vidt jeg hæres å tenke på det.

Hodeputene var så små at jeg nesten ikke regner det som hodepute.
Servicen var SLAPP.
Frokosten var ikke spesielt god så vi spiste bare frokost dag 1 og 2 før vi begynte å handle på en koselig kaffe sjappe litt lengre ned i samme gate som hotellet ligger.

Det aller aller aller værste var at det var MUS på rommet. Ja mus.....
Vi våknet jo om natten av at det krafset og det var altså mus. Siden det var natt så åpnet vi bare vinduet og slapp de ut der etterhvert som vi fant de. Men det var ikke særlig gøy. Da jeg snakket med respesjonisten om morgenen å ba de sjekke rommet nøye når de vasket, så fikk jeg til svar at det ikke pleide å være mus på DET rommet. Dermed tror jeg jo at de er vant med å ha mus der........



I tilegg til alt dette så gikk brannalarmen tidlig flere ganger fordi de testet den ut. Ærlig talt, hvis man er et hotell så driver man da ikke å teste denne før klokken 6 om morgenen. Den siste dagen vi bodde her så begynte de å rive et rom rett ved siden av vårt. Det var mye bråk og vi var så happy for at vi skulle dra hjem.


Mitt råd til de som skal til London: STYR UNNA !!!

Alta Igloo Hotell

Som sagt er jeg en del i Alta. En av gangene jeg var der i 2008 hadde jeg bil så jeg kunne dra å besøke Alta Igloo Hotell. Som reiselivsstudent er man jo nysgjerrig på alle slike ting. Så derfor kjørte jeg og en medstudent avgårde for å se på hotellet. Det ligger i Sorrisniva, 15 kilometer fra Alta sentrum.

Ishotellet der ble første gang bygget i 2000 og blir bygget opp hver vinter. Og hver vinter har sitt eget tema. Da jeg var der tror jeg det var polfarere eller oppdagere som var temaet.

Alt er laget av is og der er ganske fantastisk å rusle rundt å se på de flotte tingene som er laget. Det finnes også et stemningsfult kapell der noen velger å gifte seg.

Naturlig nok så er det litt kaldere enn på et vanlig hotell osv, men jeg tror det ville være fantastisk morsomt å tilbringe ei natt her. Pris per person for overnatting er: 2195,-
Inkuldert er 2-retters middag, overnatting, morgenbadstue & frokost buffet, busstransport t/r Alta sentrum.
Hvis man bare vil komme å titte så koster det 100,-/50,-


På denne siden kan man kan lese mer og finne oppdaterte priser etc:
http://www.sorrisniva.no






Bildene ovenfor er mine egne. Tatt 2.april 2008

Rica Hotell Alta

Jeg er ofte i Alta i forbindelse med mine studier og bor dermed mye på hotell der.

Sist jeg var i Alta var i februar 09.
Valgte denne gangen å sjekke inn på Rica Hotell Alta og fikk meg en positiv overraskelse. Det pleier jo å være motsatt, negativ overraskelse, men dette var virkelig bra. Vanligvis har jeg brukt å bo på Nordlys hotell eller på studensamskipnadens boliger.

Store, fine, varme rom. God og variert frokost. Litt blandet hvordan servicen var, men stortsett bra. Hotellet ligger i sentrum og gangavstand til alt i nærheten.
Denne kvelden jeg ankom var det masse liv og røre på hotell. Virkelig bra stemning! Betalte under 1000lappen for rom med frokost.

Hadde dessverre ikke med meg kamera til Alta nå sist, men jeg skal oppover nå i mai så det er mulig jeg velger å bo der igjen. Og da SKAL jeg ta med kamera. Flotte rom med stilfult interiør, synn jeg ikke fikk tatt bilder. Rommet jeg bodde på hadde en vegg med samme fargen som er på kjøkkenet mitt så kanskje det var derfor jeg syntes det var så flott.

Dette hotellet kan anbefales for de som skal til Alta. Slenger med bilde fra Rica.no