søndag 24. januar 2010

Hildes beste pakketips!

Nå er ikke jeg noe "pakke Orakel", men det er jo en viss fare for at jeg har pakket noen kofferter i løpet av årene. Jeg deler gjerne mine få pakketips.. NB! Dette er så elementært som det kan få blitt!!!!



* Ikke ta med noe du er veldig redd for å miste!
(Det er utrolig surt når baggasjebåndet stopper og kofferten din er borte(been there, done that). Og inni kofferten er både yndlingssmykker, sko og kjoler(been there, done that). Det er en viss sjanse for at kofferten aldri dukker opp og da er det surt å stå igjen uten en eneste favoritt. Og mange av oss handler jo klærne i utlandet så det er jo ikke bare å gå på H&M å kjøpe ny når man kommer hjem)
Hvis du må ha med noe du er redd for å miste. Putt i håndbaggasjen! Medisiner og andre nødvendigheter alltid i håndbaggasjen. (mulig jeg er litt .. "streng" når det gjelder dette, men jeg har mistet koffert og VET hvor innmari surt det er)

* Ta med gamle ting!
Ta heller med en gammel håndduk enn en ny. Det er enklere (mentalt sett :P ) å legge igjen en gammel håndduk enn en ny. Og ofte har man handle så mye at man må kaste noe av det man har med seg.

* I god tid før avreise - Samle opp "gamle" ting du likevell tenker å kaste.
Ta f.eks undertøy. De fleste av oss kjøper nytt undertøy med jevne mellomrom. Istedenfor å kaste det gamle (hvis det da ikke er helt ødelagt) så ta vare på det. Putt det i en eske eller skuff, også ta det med på reisen og kast underveis.
(Å nå tenker jeg helst på di som reiser rundt i kortere perioder med ryggsekk, ikke de som er på charterferie på Kreta.)
Det er ganske fint å slippe å trekke rundt på sure sokker etc. Og man sparer jo litt plass så da får man shoppet litt mere ;)

* Viktig å huske på i pakkestresset:
Bortsett fra om man skal reise til uggabugga-langtvekkistan, så får man kjøpt det meste de fleste steder. Solkrem, vaskepulver, dusjsåpe, strandmatter, hatter, myggspray, vesker,klær, solbriller, smykker,dill og dall. Hvis man reiser på charter har gjerne hotellene (av og til turoperatøren også) et lite utvalg av bøker på ymse språk. Så i mange tilfeller trenger man ikke å ta med seg halv biblioteket. Jeg pleier å dra på bruktbokbutikk å kjøpe med noen bøker før jeg reiser, også lar jeg de ligge igjen når jeg reiser hjem. Så har jeg bidratt til at kanskje DU har noe å lese på :)

*Pakketips for Thailand (og lignende land)
Ta med minst mulig. Helst nesten tom koffert, man klarer seg med et par skift (og gjerne klær som kan kastes...) Så får man MASSE plass til shopping.

*Komprimeringsposer er GULLverdt når man skal shoppe!!!! :) :) :) Ta med!

*Sjekk værmeldinga før du drar. Melder det regn og surt, så er det greit å ha en liten paraply og en ekstra genser med seg. (ullæsta har jeg alltid med meg uansett hvor jeg skal i verden!!)Dette gjelder både på sydentur, storby. Det siste året har jeg vært på 6-7 reiser, og det regnet i Bulgaria både i år og i fjor, i Thailand, på Mauritius, i Luleå..Ja det regner ganske ofte når jeg er på tur.  En liten paraply er kjekt å ha med hvis det er meldt regn. NB Mange hoteller har paraplyer til låns. Går ann å sjekke på forhånd hvis det er meldt dårlig vær!

Når det gjelder pakking til charterferier, så tror jeg generelt at de fleste pakker med altfor mye. Noe som er dumt hvis man planlegger shopping. :)

Ting man som reisende-mac bør eie!

Nå står det jo i overskriften min på denne bloggen "utstyr", og jeg kan ikke huske at jeg har et eneste innlegg som omhandler dette. Så derfor dette lille innlegget.

Ting jeg MÅ ha med meg når jeg er ute på tur (og dette gjelder ALLE type reiser)

Lakenpose! Det å eie en lakenpose har vært en av mine allerbeste reiseinvisteringer. Kjøpte lakenposen min i 2004 og den har vært med på maaaange turer siden den gang. Nå sist var den med til Mauritius, der den faktisk revna, så her snakker vi om et stk. velbrukt lakenpose!
Min lakenpose kommer fra Nomaden
Komprimeringsposer!
Dette MÅ man bare ha med seg. I allefall hvis man skal reise til steder der man vet at man kommer til å shoppe en del. Man vil jo gjerne ha med seg mest mulig hjem?!
Nå gjør jo ikke posene noe med vekt, men med volum. Og det er helt genialt. Ikke måte på hva man får plass til hvis man har en slik pose.
Jeg har selv poser i maaaaaaange strørrelser. Noen har "støvsugerventil" slik at det er enkelt å få ut lufta (hvis man da har tilgang på støvsuger) Mens andre er slik at man må rulle ut lufta, men det funker det også!
Slike poser kan man kjøpe på blant annet Nomaden, Biltema, Clas Ohlson


Dokumentmappe!
Jeg har akkurat kjøpt meg en ny dokumentmappe til å ha pass, billetter, vaksinasjonskort etc i.
Den gamle jeg hadde var akkurat litt fort kort til å få plass til hele boardingkortet i. Denne nye
har perfekt størrelse! Veldig greit å samle viktige papirer på et sted og en slik mappe må jo være bedre enn en konvolutt?





Pakkeposer!
Når man reiser med ryggsekk er det kjempe bra å ha system på sakene sine. Det er mye enklere å finne f.eks. den blå posen som har undertøy enn å lete gjennom hele sekken.
Man kan kjøpe fargerike poser hos f.eks. Nomaden, sy egne tøyposer eller bruke vanlige plastposer i ulike farger.
Uansett hva man velger så gjør det reisen en god del enklere.



Drømmen om jordarundt!

Jeg har alltid hatt en drøm om å reise jorda rundt.. men jeg har vel kanskje innsett at jo eldre man blir jo vanskeligere er det å gjennomføre. Når man var heltidsstudent uten egen bolig så kunne man jo bare suse avgårde når det passet. Det kan man jo ikke lengre når man både har jobb og bolig (og ikke akkurat er full av penger)

Men uansett om drømmen om en slik tur er ganske fjærn så planlegger jeg da litt sånn på fantasibasis.
Leste akkurat om en familie på 5 som skulle ta et friår og reise til fjerne himmelstrøk for å bo der et år. Er jo flere som har gjort akkurat det samme, og de har jo tilogmed med seg en bråte med barn! Så det er jo ikke umulig.

Tenker jeg må satse på å vinne noen kroner i Lotto, så blir det nok tur fortere enn man aner ;)

søndag 17. januar 2010

Vi teller ned igjen!

Da har nedtellingen startet. Ca 70 dager igjen til påskeferie! (må fin telle dagene på en kalender)
Turen går hit:

Ganske så deilig kan jeg tenke meg!

fredag 1. januar 2010