søndag 28. mars 2010

Up and away!

Hvis flyet vårt er i rute sitter vi ombord på vei mot Krabi! Jeg har forhåpentligvis funnet meg tilrette og har noen timer igjen ombord før vi er fremme.

God Påske !

tirsdag 16. mars 2010

Airbus 330-300 (333)

Når vi reiser til Krabi i påsken flyr vi med en Airbus 330-300. Hadde jo håpet at det var en 332A, men sånn flaks kan man ikke ha.

Vi skal fly med den til høyre.


Skal sitte på rad 2. Plass J & K. Var dyre seter så vi får håpe de er verdt det.
Bedre benplass fra rad 1 til 12. Og på alle seter som er merket rødt.

UPDATE 13.04.10:
Da har jeg vært å reist med denne flytypen.
Fine seter. VELDIG god benplass. Er man 2 som reiser sammen, så velg  A og B eller J og K.
Why? DOKØEN, thats why! :)
Tenker meg at rad 1 er litt ubehagelig å sitte på selv om det er bedre benplass, nettopp på grunn av dokø.
For dokø blir det!!
Et annet tips: 12 H og J er også en grei plassering. Fordi man får 3 seter, selvom det på seatmap bare viser 2. Så da får man ekstra plass å sove på :) Nå kan jeg ikke garantere at det er slik på alle flyvningene, men det var i allefall slik på denne flyvningen.

lørdag 13. mars 2010

Strømper

Støttestrømper er noe mange bruker når de er ute å fly,spesielt på lange flyturer.
Jeg har ikke pleid å bruke slike i så veldig stor grad, men det har mine foreldre og har stor nytte av det. Min mor sier det er stor forskjell i kvalitet på slike strømper.

De beste strømpene sier hun er de som kommer fra Nomaden. (hun har prøvd flere forskjellige typer fra forskjellige butikker) De siste gangene hun og pappa har vært ute å reist har de brukt andre strømper, men dem har de ikke vært fornøyd med. Så i går ble det bestilt nye strømper! 199,- per par. Finnes i 3 ulike størrelser.

Så dagens anbefaling er støttestrømper fra Nomaden
(bildet er lånt fra Nomaden.no)

søndag 7. mars 2010

Påskeferie 2010

Om 3 uker reiser vi til Ao nang!
Men når vi kommer hjem igjen er jeg helt fri for reiseplaner. Jeg har faktisk ikke en eneste reiseplan eller en eneste billett som er booket. At det går ann! :P

torsdag 4. mars 2010

Hotell Hua Hin: Sailom

Mine foreldre bodde på Hotell Sailom da vi var i Hua Hin i 2007, og naturlig nok ble det til at vi også var en del der.

Dette hotellet ligger på stranden, har basseng og fine rom med veldig god aircondition. Litt lengre fra sentrum enn der vi bodde. De hadde nydlig mat i restauranten! Vi spiste der flere ganger.

Også må jeg jo nevne at de hadde søte skilpadder i en diger dam i resepsjonen!! Digert pluss siden jeg digger skilpadder! :)

Dette var kanskje ikke så informativt ,men bo heller her hvis du skal til Hua Hin, enn på det hotellet vi bodde.

Bilder har jeg fra hotellet, men jeg tror den ligger i den andre pcen. Får legge ut når de dukker opp :)

Hotell Hua Hin: Hua Hin Grand Hotel & Plaza

Ved vårt siste besøk i Thailand (2007) besøkte vi badebyen Hua Hin noen timers kjøring fra Bangkok.

Jeg skulle egentlig reise og bo sammen med mine foreldre, men så fant samboeren min ut at han også skulle være med og da var det så nært opp til avreise at vi ikke fikk plass på samme hotell som de andre. Jeg måtte bare google rundt å se om jeg fant et sted vi kunne bo.
Endte opp med å booke oss inn på Hua Hin Grand Hotel & Plaza. Var et prismessig ok alternativ, med svømmebasseng og ikke så langt unna hotellet hvor mine foreldre skulle bo.

Hotellet har 160 rom. Restaurant som serverer frokost, middag etc. Veldig innholdsrik frokostbuffet. Både varm og kald mat. Asiatisk og europeisk. Masse frisk frukt og en egen kokk som laget egget akkurat etter ditt ønske. Stort pluss for frokosten!! Hotellet har jo veldig fancy navn, men er ikke så veldig fancy etter min mening. Hvis man titter på hotellets hjemmeside så ser det veldig fint ut, men bildene er nok finere enn i virkeligheten. Det er nok mer slitt enn man kan se på bildene. Hotellet har basseng og en liten internett cafe.

Hotellet ligger i gå avstand til sentrum, og for de som ikke liker å gå så kan man bare tasse ned gaten så er det taxier i hopetall. Rett ved hotellet ligger et SPA (det var i allefall et der i 2007), og en thaiboxing arena. Noen ganger i uken er det også et digert marked rett utenfor hotellet. Masse morsomt å kjøpe der, og man blir ikke spesielt forstyrret av lyder etc. Vi ble i allefall ikke det.


Bassengområdet fikk vi stortsett ha for oss selv. Var mange asiater som bodde på hotellet og de var ikke så veldig glad i sola.



Utsikt fra rommet vårt. Hvis man tar til høyre
når man går ut på veien her så kommer man til et
digert kjøpesenter med masse fine butikker, der
finner man også Starbucks for de som
trenger ordenlig kaffe.


Tar man til venstre så kommer man til sentrum.



Hotellet var i og for seg et greit sted å være, men jeg tror nok at jeg vil velge et annet ved mitt neste besøk i Hua Hin.

onsdag 3. mars 2010

Solkrem

Solkrem må man ha når man er ute på tur.
Jeg bruker blant annet denne her! Veldig bra og man skal bare trenge å smøre seg en gang i løpet av dagen.
Skal vel innrømme at jeg likevell smører flere ganger, men det er fordi jeg er sååå redd for å bli veldig solbrent. Så om det funker å bare gjøre det en gang om dagen, vet jeg faktisk ikke :)

Denne får kan kjøpt blant annet hos Nomaden

tirsdag 2. mars 2010

Casela Nature & Leisure park

Hvis man reiser til Mauritius bør man avlegge Casela parken et visitt. Denne parken åpnet i 1979 og er siden blitt pusset opp i 2001. Parken ligger sør-vest på øya.

Parken har åpen hver dag (utenom 25 desember og 1. januar) fra klokken 0900. Pris per person er 270 MUR. Da har man fri tilgang på parken, men hvis man skal ha noe ekstraordinært så må man betale ekstra for det. Vi valgte de store kattene. (vi hadde dessverre bare 2 timer tilrådighet i parken så vi kunne bare velge 1 ting) For dette betalte vi 500 MUR per pers ekstra. Da fikk vi komme inn i løveburet å klappe løvene. Hvis man bare ønsker å se på løvene uten nærkontakt så kostet det 100 MUR. (mer informasjon finnes på parkens hjemmeside) De finnes også en "Walking with the lions " tur. Denne hadde vi SÅ lyst å være med på, men turen tar 1 time og passet ikke helt inn i vår tette timeplan.

Vi var utrolig sultne da vi endelig kom frem til parken så prioritet 1 var mat og drikke, ellers hadde vi nok svima av før det var gått et kvarter! Restauranten i parken er fiiin!!
Føles litt afrikansk safari aktig..

og vips mens vi satt der og spiste så dukket denne karen opp mellom bordene.
Mye mer eksotisk med en slik enn med bymåsene i Tromsø!!

Maten var super! Kan ikke klage der, men vi var nok så sultene at hva som helst hadde smakt himmelsk! ;)

Da vi var ferdig å spise løp vi avgårde for å finne løvene. De er i en ende av parken, man må gå til et samlingspunkt og derfra blir man hentet med en buss og kjørt frem til løvene.





 
Så fikk vi hilse på løvene.
Hele seansen varte ikke så veldig lenge, i underkant av 10 minutter vil jeg tro. Det var 3 løvepassere med inn så det føltes ikke så veldig skummelt. Den ene hadde med kamera, men man fikk ha med seg sitt eget også.
 
Vi kunne jo ikke bli så lenge å studere løvene for vi skulle jo klappe en gigant skilpadde også. Dermed var det bare å komme seg i bussen tilbake. Så småjogget vi gjennom parken for å finne oss en skilpadde.
Så rakk vi bare en rask fotoseanse før vi måtte begi oss ut for å finne vår sjåfør og vårt reisefølge.

Skulle ønske vi kunne ha vært i parken mye lengere. Var så mange vakre fugler og dyr man kunne se. Hadde parken vært nærmere Grand Bay (der vi bodde) så hadde vi nok tatt en tur til dit. Anbefaler alle å ta en tur hit, både med og uten barn. Vi var sammen med et par fra Polen på turen og de syntes også dette var helt topp.