fredag 15. juli 2011

Høstferien = booket

Da har vi booket billettene til Thailand for høstferien!
Gleder meg masssssse! Håper vi får til en tur over til Kambodsja med det samme vi er der :)

torsdag 7. juli 2011

Hotell: Cuba - Varadero: Tuxpan

Jeg hadde jo helt glemt at jeg skulle skrive min egen presentasjon av Tuxpan. Bedre sent enn aldri :)
Vi valgte Tuxpan på grunn av pris. Råååå billig var det ! :)

Hotell Tuxpan finner man her:

Beliggenhet: Ok. Litt langt unna Varadero sentrum, men ikke lengre enn at sprekinger spaserer på en halvtime kanskje, mens vi andre kjører taxi. Halvøya er ganske smal akkurat her så man har fin utsikt til hav på begge kanter. Golfbanen er det store grønne område på kartet.

Strand: Nydelig strand, med mange solstoler. Strandbar som serverer burgere o.l . Kunne sikkert vært litt bedre ryddet (sneiper etc), men hver morgen kom det folk og ryddet på hotellets område. Fine mulighet for lange strandturer. Vær oppmerksom på at man kan bli tilbudt alt fra sigarer til kokain... 


Bassengområdet: Fine bassenger. Mange solsenger, men ikke så mange parasoller. Hoved Bassenget er slitt, men ble rengjort hver morgen. En liten fruktbar og en bar/restaurant som serverer pizza, burgere etc. De var ofte fri for andre ting enn burgere, så det ble mye av det. Var lite ventetid for å få mat/drikke. En del aktiviteter rundt bassengområdet på dagtid: bingo, spansktimer, salsa etc. Mye lyd av enkelte aktiviteter som kan oppfattes forstyrrende for sjarte sjeler ;)

Som man kan se av bilde under så var det godt med plass rundt bassenget.




Rommene: Ok. Veldig hard seng. Vi prøvde å gi tips til betjeningen og be om overmadrass, men de sa at de ikke hadde flere igjen. Vårt rom lå i 3. etasje med utsikt mot havet og bassenget. Dusjtrykket var bra, og det var alltid varmtvann. Badekar. Rommene bærer nok preg av slitarsje, gjelder forsåvidt hele hotellet.
Renhold var ok, hadde sikkert blitt bedre om vi tipset bedre.



Mat: På forhånd hadde vi lest at maten på Cuba var så som så , dermed tok vi med oss en boks med krydder og skinkeost på tube + småbokser leverpostei da vi reiste. Det hadde vi for min del ikke trengt. Selv om det var greit å spise en skive med hjemmefrapålegg.
Frokost: Var muligens dagens beste måltid. Egen kokk som lager omelett, speilegg. Ellers vanelig utvalg av mat. Nydelige croissants, varme, kjentes ferske ut. Så jeg spiste for det meste dette og kokt egg.
Lunch: Varierende mat.Varm og kald. Salat, ris, poteter, kokt banan, kjøtt (ofte kylling, ikke alltid like bra stekt) spaghetti med tomatsaus.
Middag: Lik lunch. Noen ganger hadde de tema kveld: f,eks mexicansk aften. Da serverte de nydelig taco blant annet.

Vi spiste også en dag i a la carte restauranten EL Rancho; Nydelig mat. (og vin)

Mitt beste tips for de som liker å spise i stille omgivelser. Ikke spis i rommet der maten står, men gå ut igjennom glassdøra, der er det stille :) Og husk å reservere bord på a la carte i god tid, de er ofte fulle.


Husk å ta med termokopp! Så slipper man disse små plastglassene. Candadierene hadde meg seg "tønneglass" så om man kommer med en liten termokopp så skal man ikke føle seg som et utskudd ;)



**************************
Mulig det kommer mer senere

Utflukter Side

                    Her er utfluktsoversikten til Ving i Side (trykk på bilde for få det større)

søndag 3. juli 2011

Hotell Side: SunFamily Adora Garden

Her er min egen vurdering av hotellet.
_______________________________________________________
Hotellet ligger altfor langt fra stranda til i allefall jeg gidder å gå. Det samme tror jeg gjelder for flere andre, for det var stortsett proppfult ved bassenget hver dag. 3 fine bassenger, men det virker som de har så mye vann i de ay de flyter over når folk bader, og da blir hele området rundt veldig vått og hvis man har ting liggende på bakken så blir det naturligvis vått. En del av bassengområdet havner i skyggen utover ettermiddagen. De beste plassene ved bassenget (synes jeg) er de som ligger ved disse søylene/ved dusjen. Hit blir det ikke vått på "gulvet" og det er sol hele dagen.
Strand buss flere ganger om dagen. Har flere stopp før den er nede på stranda. Gratis solstoler, dusj, do, restaurant.

Fine leiligheter (vi hadde 2 roms). Ser ut som på bildene. Varierende kjøkkenutstyr. Største minus med leiligheten: dusjen. Heeeeeeeeelt håpløs å få passe varmt vann, og utrolig dårlig trykk så det var ikke barebare å få ut shampo og balsam.

Liten butikk med forskjellige varer. Men jeg tror denne er litt dyrere enn andre butikker. Veldig mange av hotellets gjester handlet andre steder. Butikken selger norske aviser og blader. Mixet klientell. Altfor mange barnefamiler med manglende oppdragelse av barna sine............

Hvis man skal til sentrum så kan man spasere, men når det er veldig varmt frister kanskje en taxi? Når man går ut av hotellet og til venstre vil man finne nærmeste taxi.  Ellers kan man gå til høyre ut av hotellet og ned forbi den store moskeen. Langt nede der finner man også taxier. Ikke så veldig mange restauranter i umiddelbar nærhet, men hvis man spaserer i 5-10 minutter er det flere å velge i. Hotellets prøvde vi til lunch, helt grei mat.

Tråløst internett i resepsjonen. Bøker man kan låne finnes også der, en god del norske. (jeg la igjen i allefall 12 pocketbøker i tillegg var der mange fra før av) Utleie av håndklær til å bruke på stranden/bassenget. (huske ikke pris i full fart, men det kan jeg sjekke hvis noen ønsker å vite det)

Alt i alt et ok alternativ. Valgte det i hovedsak ut fra pris. Nesten gang tror jeg nok jeg betaler mer for å komme nærmere stranda.


Hotell Side: SunFamily Adora Garden

Her er Vings informasjon om hotellet.
_____________________________________________________
Hyggelig leilighetshotell med fin atmosfære. Trivelig bassengområde i en liten hage. À la carte-restaurant og bar. Hamam. Lekeplass. Minimarked. Svensktalende personale, dagtid. Ca. 2 km til Side sentrum.


Skjul Romtyper

1-roms leilighet for 2 personer

2-roms leilighet for 2 personer + 1-3 ekstrasenger

3-roms leilighet for 4 personer

Leilighetene

Trivelige leiligheter med aircondition og balkong eller terrasse. Sovesofa som ekstraseng. Enkelt kjøkkenutstyr med bl.a. vannkoker. De fleste har spiseplass kun på balkongen. Badekar/dusj og wc.



1-roms leiligheter (ca. 16 m²) med kokemuligheter og kombinert sove- og oppholdsrom.



2-roms leiligheter (ca. 34 m²) med soverom og oppholdsrom samt kjøkkenkrok.



To typer:

-med to balkonger

-med én balkong



3-roms leiligheter (ca. 44 m²) med et veldig lite oppholdsrom med kjøkkenkrok og smal dobbeltseng i ett av soverommene.

Måltider

Frokost mot tillegg.

Øvrig

Bygget 1997. Delvis renovert 2006/07. Trådløst internett til din bærbare pc i restaurant/resepsjonsområde. Pc med internett mot avgift. Utleie av basseng- og strandhåndkle. Turistområde med lokaltrafikk. Buss fire ganger daglig til Østre stranden. Ca. 10 minutters spasertur til Vestre stranden. Hotellets gjester har tilgang til gratis solsenger på Østre stranden.