lørdag 20. oktober 2012

Note to self:

Skriv hotell referater rett etter oppholdet sånn at du faktisk husker det meste.....

Blæh ;)

Hotell Thailand, Phuket: Sunprime Kamala Beach Resort

Påsken 2012 dro jeg med mine foreldre på en liten tur til Thailand, denne gangen valgte vi Phuket og Kamala. Dette er et voksen hotell (kun lov med beboere over 15 år) og derfor valgte vi dette. Dessuten ville vi ikke bo i Patong så dermed ble det slikt.

Vi reiste med charterfly, foreldrene mine kjøpte en ferdig pakke, mens jeg kjøpte fly og hotell separat fordi det ble billigst for meg som måtte betale singeltillegg.
Tok taxi til hotellet fra flyplassen og var der over en time før bussen.
Kom dermed først og fikk oppgraderte rom helt gratis. Vi havnet i øverste etasje over restauranten ved bassengene  øverst, noe som senere skulle vise seg å bli veldig greit.

Fine store rom. Ligner på bildene, men de er kanskje litt mer slitt enn hva man kan se av bilder.
Frokost med greit utvalg, både "vanlig" mat og asiatiske frokostretter.
Juice, kaffe, vann, te.
Jeg holdt meg til stekt ris med grønnsaker, egg,  bacon, pannekake og litt fruktsalat. Stort sett.
Maten i restauranten på stranden var også greit, kanskje litt dyrere enn andre steder?

Ok plassering i Kamala. Jeg personlig synes de små butikkene som man kan handle vann etc på som ligger i umiddelbar nærhet er dyre. Gå heller bort til 7-11 og gjør stor innkjøp. MYE billigere der, og sikkert andre steder også. Ligger en liten butikk i hotellet, den er også en del dyrere enn andre steder. De har faktisk en del "nordiske" varer også der.  Eller de hadde i allefall det da jeg var der.

Masse plass ved bassengene "inne" på hotellområdet. De 2 bassengene som lå nede ved stranden, der var det alltid fult. Strand senger m.m finnes på stranden, men her synes jeg de fleste bildene LYVER noe. For det er ikke så fint som det kanskje ser ut som på en del reklamer. Jeg fant faktisk en diger helsides reklame fra hotellet med bilder fra stranden, viste det til min mor og det tok faktisk litt tid før hun skjønte hvor det var fra. (skal vise bilde av annonsen hvis jeg finner den igjen)

Wi-Fi på rom. Gratis. I allefall på mitt rom ;) Litt ustabilt, men men.

Dette med voksen hotell funker greit, selv om jeg så barn inne på området flere ganger. Nabohotellet er jo et av vings barnehotellet så man må nok regne med litt lyd derfra, men ikke sjenerende på noen måte.


Synes det var litt "kloakk" lukt enkelte steder på hotellet og guess what? Vi så en DIGER rotte inne på området. Jeg trodde jeg skulle spy. MEEEN: dette er ikke det jeg (vi) syntes var det værste med hotellet.
Vi var jo i Thailand 11 eller var det 12. april da det store jordskjelvet utenfor Indonesia var og det ble sendt ut tsunami varsel for hele området. (hele min historie kan leses her for de som vil det)
Og da fikk vi ingen informasjon fra hotellet (og minimal info fra turoperatører) og for å gjøre en lang historie kort så stakk de fleste av hotellets ansatte av da alarmen gikk på kvelden. Vi fikk ingen beskjed om at vi kunne få utdelt gratis mat og vann på det andre hotellet som det ligger sammenbygget med (tror alt var et hotell tidligere) Folk satt på taket lenge etter at tsunamivarslet var avblåst fordi de (vi) ikke fikk informasjon.
(Hele historien kan leses ved å følge her linken ovenfor.)
I en sånn type "krise" er det greit synes i allefall vi at vi får noen form for informasjon. Turoperatørene henviste oss til hotellet. Ja, og der fikk vi jo ikke vite noe. Tenk hvis det faktisk hadde kommet en tsunami. ...


Alt i Alt: et bra hotell, men de bør skjerpe rutinene sine med tsunami alarm.









Hotell Thailand: Jomtien - Jomtien Beach Penthouses

På vår siste tur (hoho, dette innlegget startet jeg på for evigheter siden så jeg har faktisk vært en tur til i Thailand siden denne turen) til Thailand tilbragte vi de 5 første nettene på Jomtien Beach Penthouses.
Noe vi absolutt ikke angret på.

Hotellets personal var veldig serviceminded. Vi fikk tilogmed sjekke inn tidlig om morgenen FØR de hadde åpenet. Sånt liker vi! (står hos blant annet booking.com at resepsjonen er døgnåpen, det var den ikke da vi var her i september/oktober)Vi hadde leilighet med 1 soverom, og den var svær! (de har 4 forskjellige romtyper, der den ene har eget svømmebasseng)

Gratis internett via kabel. Veldig stabilt og kjapt nett.
Fult utstyr kjøkken. Kjøleskap med frysedel. Bassenghåndklær får man låne, de ligger på rommet når man ankommer. Etter bildene på booking.com ser det ut som rommene er forskjellig innredet.




Det eneste minuset var vannet i dusjen. Veldig utstabilt varmt/kaldt vann da vi bodde her. Om det var pga dårlig vær vet jeg ikke.

Beliggenheten er bra. Noen meter(60-70) å gå til stranden, en 7-11 og en family mart rett nedi gata.
Enkelt å komme seg til Pattaya med taxibilene som går rett ovenfor stranda. 20 bath per person tror jeg det koster.

Her skulle det kommet bilder osv, men de ligger på min gamle pc, så det får komme når jeg har flytta over.

Hotell Kreta: Platanias

Årets høstferie ble brukt til å daffe på ei strand i Platanias på Kreta.

Vi kastet oss på en tur i full fart, det var kun 2 seter igjen på flyet, et med ving og et med startour.
Etter å ha slitt noe sinnsykt med bookingen (laaaang historie, men det er underlig hvor kjapp turoperatører er med å påstå at det i allefall ikke hos dem feilen ligger) så fikk vi oss plass på flyet, så da trengte vi hotell.

Hotell valget ble basert på pris og beliggenhet.
Vi valgte rett og slett det hotellet som lå nærmest stranda med rimeligst pris. Enkelt og greit.
Siden hotellet var så billig så kjøpte vi leilighet med 2 soverom, og kjøpte oss et ekstra døgn. Flyet hjem skulle gå på kvelden og vi gadd ikke sjekke ut klokka 12, også sitte å titte i lufta resten av dagen.

Hotellet vi valget var Ermis Suites i Platanias, (eller det ligger helt på grensen til Agia Marina)
Bilder etc finnes på hotell booking sider og på deres egen hjemmeside. (just google it ;)

Vi var veldig fornøyd! Leiligheten var stor, og kun noen meter fra stranda.
Fult utstyrt kjøkken (ikke steikeovn og sånt da) til å være syden. Tilogmed ostehøvel hadde de.
Veldig bra renhold, noen meter å gå til nærmeste snarkjøp. Hotellet har frokost, men det hadde ikke vi kjøpt. Nært å gå til sentrum. Lite "tivoli" på baksiden av hotellet, men det merket ikke vi noe til, sånn lydmessig.

Stranda der hotellet ligger er ikke den beste. Mye "stein", svaberg lignende på en måte (vanskelig å forklare), så veldig mange samlet seg for å bade på samme sted. Mye fisk i vannet (jeg ble bitt!!) så mange hadde snorkel. Strandstoler og parasoller leies ut av hotellet. Vi kjøpte en ukes pakke, tror det kostet 20 euro for 2 stoler og en parasoll i en uke.
Lunch får man kjøpt på restauranter som ligger langs stranda, hvis man ikke vil lage selv. Vi gjorde begge deler.

Wi-Fi i felles områder. En god del bøker i resepsjonen til utlån. Litt norske, jeg la igjen 16 stykk....


Sånn tilslutt vil jeg tipse om en restaurant vi spiste 2 ganger på. Den heter Eap og ligger på stranda i Agia Marina. Veldig god mat, god husets vin og finfin service.

(bilde fra Eap)