søndag 24. januar 2010

Hildes beste pakketips!

Nå er ikke jeg noe "pakke Orakel", men det er jo en viss fare for at jeg har pakket noen kofferter i løpet av årene. Jeg deler gjerne mine få pakketips.. NB! Dette er så elementært som det kan få blitt!!!!* Ikke ta med noe du er veldig redd for å miste!
(Det er utrolig surt når baggasjebåndet stopper og kofferten din er borte(been there, done that). Og inni kofferten er både yndlingssmykker, sko og kjoler(been there, done that). Det er en viss sjanse for at kofferten aldri dukker opp og da er det surt å stå igjen uten en eneste favoritt. Og mange av oss handler jo klærne i utlandet så det er jo ikke bare å gå på H&M å kjøpe ny når man kommer hjem)
Hvis du må ha med noe du er redd for å miste. Putt i håndbaggasjen! Medisiner og andre nødvendigheter alltid i håndbaggasjen. (mulig jeg er litt .. "streng" når det gjelder dette, men jeg har mistet koffert og VET hvor innmari surt det er)

* Ta med gamle ting!
Ta heller med en gammel håndduk enn en ny. Det er enklere (mentalt sett :P ) å legge igjen en gammel håndduk enn en ny. Og ofte har man handle så mye at man må kaste noe av det man har med seg.

* I god tid før avreise - Samle opp "gamle" ting du likevell tenker å kaste.
Ta f.eks undertøy. De fleste av oss kjøper nytt undertøy med jevne mellomrom. Istedenfor å kaste det gamle (hvis det da ikke er helt ødelagt) så ta vare på det. Putt det i en eske eller skuff, også ta det med på reisen og kast underveis.
(Å nå tenker jeg helst på di som reiser rundt i kortere perioder med ryggsekk, ikke de som er på charterferie på Kreta.)
Det er ganske fint å slippe å trekke rundt på sure sokker etc. Og man sparer jo litt plass så da får man shoppet litt mere ;)

* Viktig å huske på i pakkestresset:
Bortsett fra om man skal reise til uggabugga-langtvekkistan, så får man kjøpt det meste de fleste steder. Solkrem, vaskepulver, dusjsåpe, strandmatter, hatter, myggspray, vesker,klær, solbriller, smykker,dill og dall. Hvis man reiser på charter har gjerne hotellene (av og til turoperatøren også) et lite utvalg av bøker på ymse språk. Så i mange tilfeller trenger man ikke å ta med seg halv biblioteket. Jeg pleier å dra på bruktbokbutikk å kjøpe med noen bøker før jeg reiser, også lar jeg de ligge igjen når jeg reiser hjem. Så har jeg bidratt til at kanskje DU har noe å lese på :)

*Pakketips for Thailand (og lignende land)
Ta med minst mulig. Helst nesten tom koffert, man klarer seg med et par skift (og gjerne klær som kan kastes...) Så får man MASSE plass til shopping.

*Komprimeringsposer er GULLverdt når man skal shoppe!!!! :) :) :) Ta med!

*Sjekk værmeldinga før du drar. Melder det regn og surt, så er det greit å ha en liten paraply og en ekstra genser med seg. (ullæsta har jeg alltid med meg uansett hvor jeg skal i verden!!)Dette gjelder både på sydentur, storby. Det siste året har jeg vært på 6-7 reiser, og det regnet i Bulgaria både i år og i fjor, i Thailand, på Mauritius, i Luleå..Ja det regner ganske ofte når jeg er på tur.  En liten paraply er kjekt å ha med hvis det er meldt regn. NB Mange hoteller har paraplyer til låns. Går ann å sjekke på forhånd hvis det er meldt dårlig vær!

Når det gjelder pakking til charterferier, så tror jeg generelt at de fleste pakker med altfor mye. Noe som er dumt hvis man planlegger shopping. :)

Ingen kommentarer: