mandag 30. august 2010

Uspesifisert Makarska (Kroatia)

Hei,

Tenkte jeg bare skulle poste et lite innlegg om det å reise uspesifisert til Kroatia. (eller i allefall den opplevelsen vi hadde) Tenkte det kunne være nyttig hvis akkurat DU tenker å reise uspesifisert til Kroatia, men er usikker på om du bør kjøpe spesifisert eller ikke.

Veldig mange leier ut rom i huset eller leiligheten sin i Kroatia. Mener noen sa at gjennomsnittlig lønn er rundt 4000,- NOK derfor leier veldig mange ut rom i leiligheten sin for å spe på inntekten.

Når du da reiser uspesifisert er det STOR sannsynlighet for at du havner i nettopp en slik leilighet eller rom.
Alle som reiste uspes. på samme fly som jeg havnet i private boliger (var det også noen som sa)

Det som skjer er at bussen setter deg av ved et eller annet Apollo hotell. Der blir du møtt av et "reisebyrå" som Apollo sammarbeider med. I vårt tilfelle: Delfin Tours.
Så må du og alle andre stå i kø på gata for å gjøre unna innsjekk. Kommer en mann fra byrået som tar imot passet og noterer ned passnr. Så må du vente til alle er "innsjekket".
Når alle er ferdige med innsjekk så blir man ropt opp en etter en, og blir kjørt i private biler til der man skal bo. Det var bare 3 biler og mange som skulle fraktes rundt så de andre måtte fortsatt vente på gata til bilen kom tilbake.

Så blir du kjørt til ditt bosted, får utlevert nøkkel og så er du på egenhånd.

Vi havnet på et lite rom med 3 senger (så det var trangt), eget bad, men i leilgheten til en Kroatisk familie Vi delte inngang med dem + en annet norsk par(badet til familien var i gangen ellers var det en glassdør inn til dem).. Aircondition på rommet og et lite kjøleskap, ellers var det ingenting. Ikke såpe, ikke håndduker etc.
Ikke ble det skiftet på senga eller tømt søppel, påfyll av dopapir var det heller ikke. Det var heller ingen informasjon om hvor man befant seg (addressen), eller noen form for informasjon om hvor man kunne kaste søppla hvis man ville det (eller informasjon om hvor man skulle henvende seg hvis noe gikk ødelagt). Så vi hadde søppelposene på rommet (heldigvis var det ingen matavfall i dem...)
Vi hadde uteplass på "trappa". Bord + stoler som vi hadde felles med de som hadde det andre rommet. I tillegg var dette i trappeoppgangen til leiligheten ovenfor.

Plasseringen var jo en annen ting.....
Vi havnet lagt utenfor sentrum, langt oppe på en bakketopp i skogen. Tok ca. 10-12 minutter å gå til stranden (i nedoverbakker), værre å gå hjem i bakke etter bakke etter bakke. Kunne ta 15-20 minutter hjem når sola stod å steika og tempoet ikke var så høyt.
Tok ca. 20-25 minutter å gå inn til selve sentrum, så vi var hadde ikke en veldig sentral plassering for å si det sånn.


Jeg sjekket jo Apollos nettsider før vi reise nedover og alle hotellene deres ligger ganske så sentralt, nært strand etc. Men man bør ikke satse på at man havner på et av disse. Vi reiste jo etter skoleferien var over, men det hjalp ikke noe på bostedet.

Fordelen med at ALLE leier ut rom eller leilighet i Kroatia er jo at man kjøpe seg en flybillett også ordne med bosted når man kommer ned. Da jeg var i Kroatia i 2004 stod det masse mennesker som hadde rom til leie da vi ankom busstasjonen. Så jeg tror ikke det vil være noe problem.
Nå var tusenvis av "rom til leie" skilt fra Split og helt ned og inn i Montenegro. Så hvis man ikke er så nøye på standard så kan jo det være en ide, og da kan man jo selv velge hvor man skal bo istedenfor å bli plassert i fjellsia ;))

Ingen kommentarer: