torsdag 7. juli 2011

Hotell: Cuba - Varadero: Tuxpan

Jeg hadde jo helt glemt at jeg skulle skrive min egen presentasjon av Tuxpan. Bedre sent enn aldri :)
Vi valgte Tuxpan på grunn av pris. Råååå billig var det ! :)

Hotell Tuxpan finner man her:

Beliggenhet: Ok. Litt langt unna Varadero sentrum, men ikke lengre enn at sprekinger spaserer på en halvtime kanskje, mens vi andre kjører taxi. Halvøya er ganske smal akkurat her så man har fin utsikt til hav på begge kanter. Golfbanen er det store grønne område på kartet.

Strand: Nydelig strand, med mange solstoler. Strandbar som serverer burgere o.l . Kunne sikkert vært litt bedre ryddet (sneiper etc), men hver morgen kom det folk og ryddet på hotellets område. Fine mulighet for lange strandturer. Vær oppmerksom på at man kan bli tilbudt alt fra sigarer til kokain... 


Bassengområdet: Fine bassenger. Mange solsenger, men ikke så mange parasoller. Hoved Bassenget er slitt, men ble rengjort hver morgen. En liten fruktbar og en bar/restaurant som serverer pizza, burgere etc. De var ofte fri for andre ting enn burgere, så det ble mye av det. Var lite ventetid for å få mat/drikke. En del aktiviteter rundt bassengområdet på dagtid: bingo, spansktimer, salsa etc. Mye lyd av enkelte aktiviteter som kan oppfattes forstyrrende for sjarte sjeler ;)

Som man kan se av bilde under så var det godt med plass rundt bassenget.
Rommene: Ok. Veldig hard seng. Vi prøvde å gi tips til betjeningen og be om overmadrass, men de sa at de ikke hadde flere igjen. Vårt rom lå i 3. etasje med utsikt mot havet og bassenget. Dusjtrykket var bra, og det var alltid varmtvann. Badekar. Rommene bærer nok preg av slitarsje, gjelder forsåvidt hele hotellet.
Renhold var ok, hadde sikkert blitt bedre om vi tipset bedre.Mat: På forhånd hadde vi lest at maten på Cuba var så som så , dermed tok vi med oss en boks med krydder og skinkeost på tube + småbokser leverpostei da vi reiste. Det hadde vi for min del ikke trengt. Selv om det var greit å spise en skive med hjemmefrapålegg.
Frokost: Var muligens dagens beste måltid. Egen kokk som lager omelett, speilegg. Ellers vanelig utvalg av mat. Nydelige croissants, varme, kjentes ferske ut. Så jeg spiste for det meste dette og kokt egg.
Lunch: Varierende mat.Varm og kald. Salat, ris, poteter, kokt banan, kjøtt (ofte kylling, ikke alltid like bra stekt) spaghetti med tomatsaus.
Middag: Lik lunch. Noen ganger hadde de tema kveld: f,eks mexicansk aften. Da serverte de nydelig taco blant annet.

Vi spiste også en dag i a la carte restauranten EL Rancho; Nydelig mat. (og vin)

Mitt beste tips for de som liker å spise i stille omgivelser. Ikke spis i rommet der maten står, men gå ut igjennom glassdøra, der er det stille :) Og husk å reservere bord på a la carte i god tid, de er ofte fulle.


Husk å ta med termokopp! Så slipper man disse små plastglassene. Candadierene hadde meg seg "tønneglass" så om man kommer med en liten termokopp så skal man ikke føle seg som et utskudd ;)**************************
Mulig det kommer mer senere

Ingen kommentarer: