lørdag 20. oktober 2012

Hotell Thailand, Phuket: Sunprime Kamala Beach Resort

Påsken 2012 dro jeg med mine foreldre på en liten tur til Thailand, denne gangen valgte vi Phuket og Kamala. Dette er et voksen hotell (kun lov med beboere over 15 år) og derfor valgte vi dette. Dessuten ville vi ikke bo i Patong så dermed ble det slikt.

Vi reiste med charterfly, foreldrene mine kjøpte en ferdig pakke, mens jeg kjøpte fly og hotell separat fordi det ble billigst for meg som måtte betale singeltillegg.
Tok taxi til hotellet fra flyplassen og var der over en time før bussen.
Kom dermed først og fikk oppgraderte rom helt gratis. Vi havnet i øverste etasje over restauranten ved bassengene  øverst, noe som senere skulle vise seg å bli veldig greit.

Fine store rom. Ligner på bildene, men de er kanskje litt mer slitt enn hva man kan se av bilder.
Frokost med greit utvalg, både "vanlig" mat og asiatiske frokostretter.
Juice, kaffe, vann, te.
Jeg holdt meg til stekt ris med grønnsaker, egg,  bacon, pannekake og litt fruktsalat. Stort sett.
Maten i restauranten på stranden var også greit, kanskje litt dyrere enn andre steder?

Ok plassering i Kamala. Jeg personlig synes de små butikkene som man kan handle vann etc på som ligger i umiddelbar nærhet er dyre. Gå heller bort til 7-11 og gjør stor innkjøp. MYE billigere der, og sikkert andre steder også. Ligger en liten butikk i hotellet, den er også en del dyrere enn andre steder. De har faktisk en del "nordiske" varer også der.  Eller de hadde i allefall det da jeg var der.

Masse plass ved bassengene "inne" på hotellområdet. De 2 bassengene som lå nede ved stranden, der var det alltid fult. Strand senger m.m finnes på stranden, men her synes jeg de fleste bildene LYVER noe. For det er ikke så fint som det kanskje ser ut som på en del reklamer. Jeg fant faktisk en diger helsides reklame fra hotellet med bilder fra stranden, viste det til min mor og det tok faktisk litt tid før hun skjønte hvor det var fra. (skal vise bilde av annonsen hvis jeg finner den igjen)

Wi-Fi på rom. Gratis. I allefall på mitt rom ;) Litt ustabilt, men men.

Dette med voksen hotell funker greit, selv om jeg så barn inne på området flere ganger. Nabohotellet er jo et av vings barnehotellet så man må nok regne med litt lyd derfra, men ikke sjenerende på noen måte.


Synes det var litt "kloakk" lukt enkelte steder på hotellet og guess what? Vi så en DIGER rotte inne på området. Jeg trodde jeg skulle spy. MEEEN: dette er ikke det jeg (vi) syntes var det værste med hotellet.
Vi var jo i Thailand 11 eller var det 12. april da det store jordskjelvet utenfor Indonesia var og det ble sendt ut tsunami varsel for hele området. (hele min historie kan leses her for de som vil det)
Og da fikk vi ingen informasjon fra hotellet (og minimal info fra turoperatører) og for å gjøre en lang historie kort så stakk de fleste av hotellets ansatte av da alarmen gikk på kvelden. Vi fikk ingen beskjed om at vi kunne få utdelt gratis mat og vann på det andre hotellet som det ligger sammenbygget med (tror alt var et hotell tidligere) Folk satt på taket lenge etter at tsunamivarslet var avblåst fordi de (vi) ikke fikk informasjon.
(Hele historien kan leses ved å følge her linken ovenfor.)
I en sånn type "krise" er det greit synes i allefall vi at vi får noen form for informasjon. Turoperatørene henviste oss til hotellet. Ja, og der fikk vi jo ikke vite noe. Tenk hvis det faktisk hadde kommet en tsunami. ...


Alt i Alt: et bra hotell, men de bør skjerpe rutinene sine med tsunami alarm.

Ingen kommentarer: