tirsdag 23. februar 2010

Ocean Villas - Utflukter

En liten kjapp oversikt over utfluktene som dette hotellet kan tilby. (i allefall de utfluktene som fantes november/desember 09)

* Ile Aux Cerfs
Et av de mest kjente utfluktsmålene på Mauritius!
Hotellet kjører deg rundt nordspissen av øya (fotostopp flere steder) og helt frem til stedet der båtene går til denne lille øya. Stedet heter Trou d'eau Douce.
Så blir man fraktet med båt ut til ile aux cerfs. Når man kommer frem så får man tid for seg selv og man kan gjøre det man ønsker. Sole seg, bade, vannsportaktiviteter etc.
Man får oppgitt et tidspunkt man må være tilbake ved båten. Da blir man hentet i en speedbåt og blir tatt med til en foss som er utløpet til elven: Grand River South East . Tar ca 15 minutter før man er fremme der. Speedbåten kjører så nært fossen som mulig. Før den snur og drar tilbake. Man blir satt i land litt utenfor det mest tettpakka turistområdet. Der er det noen bord og stoler. Så får man sitte ned og blir servert BBQ og ubegrenset med drikke. Rom og cola :)
BBQen består av kylling, fisk, hummer, salat og annanas til dessert.  Det var nyyyyyyydelig mat!!
Så kan man bade, slappe av etc til man skal dra tilbake til Mauritius.


Hele turen varer fra ca 0900 til 1700. Alle som skal til MRU må dra hit!!

* Katamaran til Gabriel Island
Hotellet sørger for at man blir transportert inn til Grand Baie sentrum. Der blir man satt av ved en restaurant som også driver med utflukter. Man må gå inn der og levere voucher. Så får man et armebånd som man må ha på seg under hele turen. Fra stranden blir man fraktet ut til katamaranene (ta av skoene før du går ombord) Så er det sikkerhetsporsedyrer og presentasjon av mannskapet, både på fransk og engelsk. Er med egen fotograf som tar bilder hele tiden.
Så går turen til Gabriel (som er en liten paradisøy) For de som blir sjøsjuke anbefales piller mot dette! Sjøen kan være røff når man kommer et stykke fra land!
Vel fremme på Gabriel blir man fraktet til land. De som ønsker kan leie snorkleutstyr.
Så er det om å gjøre å finne seg et bord slik at man har et sted å sitte når det er tid for mat.
Da vi var på gabriel var det sikkert 12 andre katamaraner der samtidig så det blir folksomt!! Så mitt beste tips her er å komme seg fort i land å kapre et bord. Så fremt man har tenkt å bruke det da. Man velger å legge seg ned på de hvite sanddynene og bare relaxxe.

Etter en stund er det BBQ lunsj med fisk, kylling, salat, pasta etc. En slags buffet der man må stå i kø sammen med alle de 100 andre folkene som er der. Helt grei mat. Men anbefaler at man tar med seg ettellerannnet hvis man fort blir sulten. Rom og cola til maten for alle som gidder ;)

Så kan man gjøre det man ønsker en stund til før man må begynne på tilbakeveien.
Kan anbefale en tur til Gabriel! Selv om det pissregnet da vi var der....

De tre andre utfluktene hotellet har kommer info om senere

Ingen kommentarer: