tirsdag 2. mars 2010

Casela Nature & Leisure park

Hvis man reiser til Mauritius bør man avlegge Casela parken et visitt. Denne parken åpnet i 1979 og er siden blitt pusset opp i 2001. Parken ligger sør-vest på øya.

Parken har åpen hver dag (utenom 25 desember og 1. januar) fra klokken 0900. Pris per person er 270 MUR. Da har man fri tilgang på parken, men hvis man skal ha noe ekstraordinært så må man betale ekstra for det. Vi valgte de store kattene. (vi hadde dessverre bare 2 timer tilrådighet i parken så vi kunne bare velge 1 ting) For dette betalte vi 500 MUR per pers ekstra. Da fikk vi komme inn i løveburet å klappe løvene. Hvis man bare ønsker å se på løvene uten nærkontakt så kostet det 100 MUR. (mer informasjon finnes på parkens hjemmeside) De finnes også en "Walking with the lions " tur. Denne hadde vi SÅ lyst å være med på, men turen tar 1 time og passet ikke helt inn i vår tette timeplan.

Vi var utrolig sultne da vi endelig kom frem til parken så prioritet 1 var mat og drikke, ellers hadde vi nok svima av før det var gått et kvarter! Restauranten i parken er fiiin!!
Føles litt afrikansk safari aktig..

og vips mens vi satt der og spiste så dukket denne karen opp mellom bordene.
Mye mer eksotisk med en slik enn med bymåsene i Tromsø!!

Maten var super! Kan ikke klage der, men vi var nok så sultene at hva som helst hadde smakt himmelsk! ;)

Da vi var ferdig å spise løp vi avgårde for å finne løvene. De er i en ende av parken, man må gå til et samlingspunkt og derfra blir man hentet med en buss og kjørt frem til løvene.

 
Så fikk vi hilse på løvene.
Hele seansen varte ikke så veldig lenge, i underkant av 10 minutter vil jeg tro. Det var 3 løvepassere med inn så det føltes ikke så veldig skummelt. Den ene hadde med kamera, men man fikk ha med seg sitt eget også.
 
Vi kunne jo ikke bli så lenge å studere løvene for vi skulle jo klappe en gigant skilpadde også. Dermed var det bare å komme seg i bussen tilbake. Så småjogget vi gjennom parken for å finne oss en skilpadde.
Så rakk vi bare en rask fotoseanse før vi måtte begi oss ut for å finne vår sjåfør og vårt reisefølge.

Skulle ønske vi kunne ha vært i parken mye lengere. Var så mange vakre fugler og dyr man kunne se. Hadde parken vært nærmere Grand Bay (der vi bodde) så hadde vi nok tatt en tur til dit. Anbefaler alle å ta en tur hit, både med og uten barn. Vi var sammen med et par fra Polen på turen og de syntes også dette var helt topp.

Ingen kommentarer: