tirsdag 11. mai 2010

Hotell Ao Nang - Ao Nang All Seasons

Påsken 2010 dro hele familien til Ao Nang, utenfor Krabi.

Hotellet ligger i en mer rolig del av Ao Nang. (30 minutter unna Krabi by og ca 40 minutter unna flyplassen.)
Et par minutter (max!) til nærmeste strand som er Nopparat Thara Beach/Noppharat Thara (forskjellige stavemåter). Helt i enden av stranden rett nedenfor hotellet er det en restaurant (egner seg for lunch) og rett ved siden av der så holder de grønne longtailbåtmennene til. Herfra kan man kjøpe seg turer med longtailbåt til dit man måtte ønske. Vi var på Poda, Tub, Chicken og på Railey Beach. Stranden var som oftest ganske skitten da vi var der, mye søppel. Det finnes ingen strandstoler o.l. så trenger man skygge kan man legge seg helt opp mot promenaden der det er litt busker og trær som gir skygge. NB! ikke for nært for det er mange thaier som lar barna sine tisse der...
Lite mennesker på denne stranda sammenlignet med den som ligger inne i sentrum.
En del store steiner noen steder i vannet, det fikk jeg smertelig erfare og endte opp med et digert kutt under foten.

I  umiddelbar nærheten av hotellet er et par små snarkjøp, et par restauranter, en internettcafe/reisebyrå/massasjesalong. Taxi/Tuktuk rett utenfor. (prut på prisen på lengre turer!) Koster 20 bath per pers inn til sentrum, noen tar 30 hvis man skal til området ved Macdonalds/Starbuck. Man klarer fint å gå altså, det er ikke langt, men av og til er det jo så varmt at det er greit å kjøre.


Men nå skulle jeg jo skrive om hotellet og ikke alt annet...

Vi hadde 2 forskjellige romtyper. Tror det finnes 7 ulike romtyper. Vi hadde et standard uten utsikt og et delux rom med basseng tilgang. (reiser man på charter så kalles det siste rommet for "Rom med 2 balkonger" og her kommer mitt beste tips når det gjelder akkurat det. Hvis dette rommet er ledig så book!! Det er ikke så veldig stor forskjell i pris på dette rommet og de andre på chartertur, vell verdt hver ei krone.)

Jeg og min kjære bodde seff. på det kjipe rommet. Ganske lite, rett ovenfor restauranten/frokostserveringen så der var det mye bråk hver eneste morgen. Veranda ut mot ingenting, under taket på restauranten lisson.Virket som det var en eller annen slags lekarsje på badet og innimellom stinket det kloakk der.
Tv, kjøleskap, greit seng men altfor store puter. Tilogmed jeg fikk vondt i nakken av de.

Delux rommet var av en helt annen standard. Badekar, stort bad med SPA-følelse. Sofa. Masse plass. Og det beste: 2 balkonger der den ene har direkte tilgang på bassenget. Herrrrligt!!
Alle bildene inne på rom er fra delux rommet.
Servicen på hotellet var helt grei. Noen mer hyggelig enn andre, som på alle andre steder.
Trådløs internett mot betaling, 2 stasjonære pcer i resepsjonsområdet som man kunne benytte seg av mot betaling. Gratis lån av håndduker: i baren ved bassenget til bruk der og ute i resepsjonen for bruk på stranda.
Masse bøker i resepsjonen, norsk, engelsk, svensk etc.
Tur"disk" i resepsjonen med brosjyrer, de fikser utflukter for deg hvis du ønsker det.
Massasje muligheter er det også. Da ringer resepsjonen etter massørene som kommer til hotellet. NB! Massasjen foregår utendørs bak Poolbaren.
 
Frokostbuffet. Egen "kokk" som lager stekte egg i ulike varianter. En del varm mat (typisk thai frokost buffet)
Noen dager hadde de bacon etc. En del frisk frukt, grønnsaker som paprika, agurk etc.
Ulike typer brød. (de har utstyr til å lage ristet brød) Småkaker. Frokostblanding.
Pålegg, syltetøy. Ost måtte man spørre etter for det hadde de ikke ute i varmen. Mulig det var mer pålegg de hadde inne i kjøla. Kaffe, to typer juice, vann.
 
Restauranten hadde noe begrenset utvalg. Hamburger, sandwich, spaghetti, thaimat. Ikke alltid de hadde alt på menyen. Hotellet har room service (veldig greit når man har halsebetennelse med masse feber)
 
Jeg anbefaler dette hotellet til de som ønsker å bo litt utenfor sentrum. Mikset klientell da vi var her. Lite barnefamilier. Hvis du velger dette hotellet så velg et av de større rommene og gjerne det med direkte tilgang til bassenget hvis du liker det.

Ingen kommentarer: