søndag 22. mars 2009

Aqaba dag 1 og 2

Vi ankom Aqaba utpå ettermiddag.
Det var sandstorm og jeg angret dypt og hellig på at solbrillene lå nedpakket i kofferten. Det første som skjedde da vi kom inn på flyplassen (en veldig liten flyplass for øvrig) var at vi måtte stille oss i passkontroll kø. Heldigvis var det kun vårt fly som var ankommet på dette tidspunktet så det gikk forsåvidt ganske fort å komme igjennom. Var litt bekymret for at de skulle slippe meg inn siden passbildet mitt er tatt mens jeg hadde blondt og krøllette hår (nå er håret brunt og slett), men det gikk helt fint.

Når vi kom ut på den andre siden hentet vi baggasjen vår. Deretter måtte vi stå i en ny kø for koffertene og håndbaggasjen måtte sendes gjennom gjennomlysningsmaskin før vi fikk gå ut. Når det var gjort så stod det en vakt i døra for å sjekke at vi hadde fått stempel i passet før vi kunne forlate terminalen.

Når dette var gjort så kunne vi gå ut i sandstormen for å finne bussen vi skulle ta til hotellet. Bussturen fra flyplassen til de første hotellene tok i underkant av 15 minutter. Så det gikk raskt og greit. Var mange som skulle bo på samme hotellet så det tok litt tid før vi var innsjekket og fikk låst oss inn på rommet vårt.

For å gjøre en lang historie kort.
De to første dagene i Aqaba ble brukt til avslappning og å gjøre seg kjent med plassen.

En ting man må være klar over er at det står en hel haug med taxi sjåfører rundt omkring som vil gi deg kortet sitt. De spørr gjerne hvor du er fra og henter så frem en blokk fra bilen sin. En slags referanse blokk kan man kanskje si, der de referanser fra folk fra nettopp ditt land som har vært ute å kjørt med dem. Det de ønsker er jo at du skal kjøre med dem til Petra, Wadi Rum osv istdenfor å reise med Apollo. De vet når Apollo har sine utflukter og hvor mye de koster så prisen de tilbyr er naturlignok lavere enn Apollo sine. Alt dette kommer jeg sikkert tilbake til etterhvert.

Ingen kommentarer: