søndag 22. mars 2009

Aqaba - Dag 8

Så var det plutselig tid for å reise hjem.
Vi hadde masse penger igjen som vi måtte løpe rundt å bruke opp. Så da ble det enda flere dødehavsprodukter med hjem.

12.15 kom Apollos buss for å hente oss. Og jeg vinket farvell til sikkerhetsvaktene på hotellet. Turen ut til flyplassen tok rundt 15 minutter og som nevnt tidligere så er flyplassen i Aqaba LITEN. Så liten av vi sto i kø langt utenfor terminalbygningen for å komme inn!

Det første som skjer når man kommer inn er at man må kvitte seg med vannflasker og lignende. Så må man laste alle kofferter og håndbaggasjen oppå et bånd så blir det gjennomlyst. SÅ skjer det spesielle. Menn går til venstre gjennom et metalldetektor, mens kvinner går til høyre. Og havner da inn på et avlukk. Der står det en kvinne som sjekker deg. Altså "beføler" deg för å finne ut om du har noe skummelt i BHen..
Man går ikke gjennom metalldetektor!

Så møtes man igjen og kan gå til innsjekk.
Innsjekken i Aqaba er den kjappeste jeg har vært med på EVER!
De er så smarte at de skriver ut baggasjetagger på forhånd! Så går det en mann eller to rundt å deler ut disse etter hvor mange kolli man har. Så havner kofferten på båndet før man har sjekket inn. Så når man da kommer frem til innsjekk disken så er det bare å levere pass å billetter så får man boarding kort i en fei! Veldig fornøyd med å slippe å stå i kø i timesvis.

Etter innsjekk er det passkontroll. Der MÅ man huske å ha med seg kvitteringen for at man har betalt utreiseskatten. Så får man stemplet (Hurra, Liker stempler!!;)
og kan gå videre. På flyplassen er det 1 liten cafe, en suvernirbutikk og en vanlig taxfree butikk. Thats it!

Når da flyet kommer så er det bare å tasse ombord å forlate varmen *snufs*. Man må levere kvittering på utreise tax når man går ut. Så kan man fly hjemover, er man heldig får man sitte ved nødutgang og med vindu. Noen har flax ;)

Ingen kommentarer: