søndag 22. mars 2009

Aqaba - Dag 6

Dag 6 hadde vi leid taxi som skulle kjøre oss til Dødehavet. En tur som tar i overkant av 3 timer (tror jeg)
Når man reiser på denne måten (alene med taxi) så må man ha med seg passet sitt (vet ikke om man trenger det hvis man reiser med gruppe. Veien til Dødehavet ligger veldig nært den israelske grensen så etter man har vært gjennom toll kontrollen (Aqaba er taxfri sone så dermed har de kontroller når man skal inn og ut derfra) så er det 2 sikkerhets/passkontroller før man er fremme. Så det kan hende at man må vise frem passet sitt. Vi måtte gjøre det både på turen til og fra.

Turen til Dødehavet gikk overraskende fort.
Når vi begynte å nærme oss kunne vi se "fjell" av salt. Så nesten ut som snø.
Før vi skulle duppe rundt i Dødehavet skulle vi ta turen opp på fjellet til Hot Springs. Det er et utendørs Spa som ligger i Ma`in. Det er altså varmekilder som man kan dusje seg i, der den varmeste holder hele 65grader. Der var det så varmt at ikke engang jeg klarte å bade!

Det er litt morsomt å snakke om opp på fjellet. Vi kjørte oppover, men stedet ligger egentlig under havoverflata, på samme måte som Dødehavet også gjør det.Så på disse bildene, som ser ut som man er til fjells, så er man egentlig under havoverflate nivå. Arti!

Etter denne fantastiske opplevelsen (det var himmelsk deilig og lite folk å dele de varme kildene med) kjørte vi ned til Dødehavet.
Vi betalte rundt 12 dinarer per person for å komme inn til Amman Beach. Der har det et flott bassenganlegg, dusjer, garderober osv.
Så tasset vi ned til Dødehavet. Det var salt!!
Det kjentes nesten ut som huden var smurt inn med tjukk olje etterpå.Tror vi bada litt for lenge for det begynte å svi.

Dødehavet kan best beskrives i bilder:
Det var ikke alltid like lett å navigere i det salte vannet, men det var topp! "Arti førr ongan" som vi sier her :)

Etter vi hadde skylt av oss saltet så tok vi oss en tur opp til bassengområdet der vi fikk plasket litt rundt i det iiiiiskalde bassenget.

Ingen kommentarer: